Een aantal weken geleden is FC Groningen door de KNVB bestraft met het sluiten van een deel van de Noordtribune tijdens de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen FC Twente.

Wij zijn tegen collectieve straffen vanwege de willekeur waarmee zo’n straf wordt opgelegd. De eerste ring op Noord is ongeplaceerd. Hierdoor staan op de tribune veel supporters niet op het vak waar ze een seizoenkaart hebben. Door het collectief straffen van de seizoenkaarthouders op vak F worden willekeurige supporters verantwoordelijk gehouden voor iets dat ze niet hebben gedaan.

Wij vinden het verantwoord afsteken van vuurwerk, zoals fakkels en rookstaven, een onmisbaar onderdeel van de Groningse supporterscultuur. Vuurwerk zorgt voor passie en beleving bij spelers op het veld en supporters op de tribune. Een club die er in de rechtszaal voor pleit dat supporters elkaar verraden in plaats van steunen gaat daar geen verandering in brengen!

Wij vinden de straf belachelijk en daarom zijn wij solidair met de FC-supporters die niet naar binnen mogen. Wij zijn morgen dus niet aanwezig bij de wedstrijd tegen FC Twente. Na zaterdag gaan wij er weer alles aan doen om het team op onze manier te ondersteunen.

Ultras Cruoninga

Augustus 2019