Spandoeken en vlaggen

In de beginjaren van de Euroborg waren er veel hangende vlaggen en spandoeken te zien in het stadion. Al een te lange tijd is dit minder geworden. Wat er nu nog hangt is vooral van de supportersgroepen van FC Groningen.

De Euroborg-brand is een moment dat in veel geheugens staat gegrift. Er kwam hierna onder druk van de autoriteiten meer toezicht op doeken en dan met name op de brandvertragende werking ervan. Tegenwoordig moet elk doek dat de Euroborg binnenkomt gecertificeerd zijn om aan te tonen dat het geïmpregneerd is. Een ontwikkeling die ontmoedigt om doeken mee te nemen naar het stadion.

Doeken zijn van groot belang voor de visuele ondersteuning van de club, het geeft de club uitstraling en kracht. De doeken hebben vaak veel waarde voor groepen of individuen. Hoe groot of hoe klein de doeken ook zijn, het draagt bij aan de cultuur van FC Groningen.

Om het maken en meenemen van doeken te vereenvoudigen, bieden wij vanaf nu de mogelijkheid om eenvoudig aan brandvertragende stof te komen, tegen een kleine bijdrage. Via het contactformulier onderaan de pagina kun je contact met ons opnemen om zo een geïmpregneerd stuk stof te krijgen. De stukken stof die kunnen worden afgehaald zijn te herkennen aan een Noordtribune Groningen-logo, waarmee wordt aangegeven dat het doek brandvertragend is. Bij de controles in de stadions is dit een teken dat deze stof is geïmpregneerd. Zo is het makkelijker voor iedereen om doeken mee te nemen naar uit- en thuiswedstrijden.


 

    Voornaam

    Achternaam

    E-Mail

    Bericht